fbpx
Sari la conținut

Lipsa ofertelor de locuințe vechi continuă să aibă un impact asupra pieței imobiliare din Timișoara…

Criza locuințelor vechi se află în cele din urmă în oglinda retrovizoare, pe măsură ce piața imobiliară se mută pe drumul spre o recuperare completă a prețurilor.

Prețurile de pe piața locală sunt în creștere, iar vânzările în dificultate (blocări și vânzări în lipsă) au ajuns la cel mai scăzut nivel din ultimii ani. Totuși Piața va continua să se consolideze în 2019.

 

Cu toate acestea, există un lucru care poate provoca industria imobiliară să apese frânele, rezultând alinierea prețurilor la cererea din piață. Creșteri suplimentare ale ofertelor de locuințe vechi.

Sunt foarte de dorit în acest moment pentru a menține prețurile locuințelor sub control. 

 

Cererea de cumpărare crește natural în această perioadă de primăvară, însă oferta locuințelor (vechi) noi ieșite pe piață la vânzare este în deficit.

 

Teoretic vorbind...o locuință cu 2 camere într-o zonă mediană, etaj intermediar, nou listat pe piață la un preț competitiv (valoarea pieței) , va atrage un număr foarte mare de potențiali cumpărători, iar acest lucru, inevitabil, va creea o presiune emoțională între cumpărători ce vor acționa instinctiv, pentru a nu pierde ”oferta bună” să plătească prețul cerut, fără a mai exista intenția negocierii...ba mai mult în unele cazuri se ajunge la extreme, de a licita peste prețul cerut pentru a nu pierde ”oferta bună”. 

 

Din păcate, aceste lucruri se întâmplă în acest moment în piață din cauza lipsei de locuințe vechi. Adevărat sunt cazuri rare și doar pe o anumită categorie de locuințe unde există un deficit major comparativ cu cererea pieței.

 

Intrând în primăvară, prețurile locuințelor încep să crească, la fel și stocul locuințelor scoase la vânzare, dar într-un ritm mai lent decât am văzut în ultimii ani. Pe de altă parte tot mai puțini vânzători vor să se lupte cu condițiile mai dificile din acest an.

 

Experiența simțită de un cumpărător poate varia în mod considerabil în funcție de momentul din piață și punctul de referință al prețului pe care ei îl țintesc. 

 

În concluzie, dacă te gândești să faci o achiziție imobiliară în următoarea perioadă, îți recomandăm să ai alături de tine un agent imobiliar experimentat pe nișa de piață în care dorești să faci achiziția, și nu mă pot exprima mai bine cât de important este să ai un agent ce lucrează în sistem de Reprezentare, practic el este în măsură să îți apere interesul tău direct prin expertiza lui în domeniu. 

 

P.S cu siguranță un agent Reprezentant al cumpărătorului nu te-ar fi lăsat să licitezi un preț mai mare pentru o locuință, ci mai degrabă îți va spune...”-Stai liniștit nu ai pierdut nimic, mâine vom găsi o locuință mult mai bună”

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Folosim cookies pentru a ne permite să înțelegem mai bine cum este utilizat site-ul. Continuând să utilizați acest site, dați acordul acestei politici. Clic pentru a afla mai multe.