fbpx
Sari la conținut

De ce o Piață imobiliară normală este exact cea ce ne dorim…Normalizarea Pieței Imobiliare.

”Piața vânzătorului” începe să apună încet...încet...,și ne îndreptăm spre o piață imobiliară normală unde Cumpărătorii cât și Vânzătorii vor avea o senzație reciprocă de ”WIN-WIN”.

După cum bine știți a trecut ceva vreme de când proprietățile noi listate în piață își găseau rapid un cumpărător, ba chiar cumpărătorii între ei licitau un preț mai mare doar pentru a pune mâna pe proprietatea mult dorită. Citește și ( Achiziția imobiliară ar trebui să fie prioritatea nr.1 în planul tău pe 2019 )

 

În așa zisa piața vânzătorului a generat la creșteri bruște a prețurilor ce au ajuns pe cele mai înalte culmi. Înregistrându-se chiar și creșteri de până la 12% anual pe unele segmente de piață.

 

Dar totuși iată că creșterea prețurilor proprietăților s-a potolit în ultima vreme cea ce se vede și în ultimile statistici, ajungând la o creștere de 4,7% în ultimile 6 luni.

 

În ultima vreme tot mai mulți cumpărători sau vânzători ne întreabă dacă nu cumva ne îndreptăm spre o nouă criză. Iar răspunsul nostru este unul liniștitor și ferm.

 

”În acest moment nu există nici un motiv de panică, chiar dacă pare că ne îndreptăm spre o recesiune, simțim cu toți o răcire a pieței imobiliare, dar nimic nu indică spre o nouă criză.”

 

Cel mai simplu răspuns al nostru este că ne îndreptăm către o piață imobiliară normală, unde prețurile proprietăților se vor alinia cu cererea din piață. Chiar și inventarul ofertelor din piață scoase la vânzare începe să se apropie de cererea din piață, iar asta ne spune că cumpărătorii nu vor mai fi nevoiți să liciteze între Ei. Citește și ( De ce nu se vând locuințele într-o piață imobiliară puternică )

Pentru a înțelege mai bine putem spune că...

 

”Dacă ipotetic vorbind ar exista o mulțime de proprietăți la vânzare și brusc nimeni nu ar vrea să le cumpere, vom intra într-o buclă a competiției prețului mai mic. În acest moment, totuși suntem în situația opusă, nu există prea multă abundență de proprietăți pe piață.”

 

Apoi din ce în ce mai mulți chiriași pleacă din zona chiriilor și se îndreaptă către piața cumpărătorilor, iar acest ciclu se repetă de 2,3 ori pe an, în acest fel cererea de proprietăți în piață va fi în continua creștere.

Dar cea ce trebuie să înțelegi este că... 

 

”Există un ciclu natural al vieți, al tinerilor care se maturizează și încep să facă lucruri importante de adulți, cum ar fi...cumpărarea unei locuințe, iar aceasta este un mare potențial pe piața, care ar putea dura la infinit.” 

 

Pe final dorim să vă liniștim prin a vă spune că prețurile locuințelor vor începe să se aprecieze pe măsură ce intrăm tot mai mult în 2019, și ne vom îndrepta către o Piață Normală, și din ce în ce mai muți cumpărători își vor permite o locuință. Cea ce este o veste Extraordinară ! 

 

 

Te gândești în viitorul apropiat să cumperi sau să vinzi o proprietate? Alege o echipă care cunoaște foarte bine Piața Locală și te poate Reprezenta, ba chiar să obți cele mai bune rezultate. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Folosim cookies pentru a ne permite să înțelegem mai bine cum este utilizat site-ul. Continuând să utilizați acest site, dați acordul acestei politici. Clic pentru a afla mai multe.