fbpx
Sari la conținut

Cum ne ferim de oaspeți nepotriviți prin ”Guest screening”, verificarea lor, liniștea noastră!

În lumea închirierii în scop turistic, când casa ta devine temporar „acasă” pentru alții, există mai multe motive pentru care ”screeningul” oaspeților este crucial.

Termenul „guest screening” se traduce în limba română ca „verificare a oaspeților” sau „selectare a oaspeților.” Este procesul de evaluare și selecție a oaspeților potențiali pentru a se asigura că aceștia sunt potriviți pentru închirierea unei proprietăți și că respectă regulile și cerințele impuse de proprietar sau gazdă.

În era închirierii în scop turistic sau Regim Hotelier, în care numeroase proprietăți sunt disponibile pentru închiriere de scurtă durată, siguranța și confortul proprietarilor/gazdelor reprezintă o prioritate de prim ordin.

Conceptul de „Guest Screening” sau verificare a oaspeților a devenit un element cheie în asigurarea unei experiențe de închiriere plăcută și în protejarea investiției proprietarilor/gazdelor. În acest articol, ne propunem să explorăm în profunzime această practică esențială, subliniind beneficiile și tehnicile de screening ale oaspeților pentru a te asigura că proprietatea ta rămâne în siguranță și că oaspeții se pot bucura în voie de sejurul lor.

De ce este important Guest Screening?

  1. Protejezi proprietatea ta. – Oricare proprietar sau gazdă își dorește ca locuința sa să fie păstrată în condiții bune și să evite deteriorările sau neglijențele care pot apărea. Selectarea cu atenție a oaspeților te ajută să minimalizezi riscul de deteriorare a proprietății sau comportament neadecvat.
  2. Mențineți bunăstarea comunității – Închirierea în regim hotelier poate avea un impact asupra vecinilor. Selectând oaspeți responsabili, contribuiți la menținerea unei relații armonioase în comunitate. Oaspeții care respectă regulile de conviețuire și nu cauzează disconfort vecinilor sunt esențiali pentru menținerea unei relații bune cu comunitatea în care se află proprietatea ta.
  3. Creșteți recenziile pozitive – Oaspeții mulțumiții vor lăsa recenzii pozitive, ceea ce poate atrage alți oaspeți și poate spori valoarea proprietății tale pe piața închirierilor în scop turistic. În plus, oaspeții se pot întoarce în viitor sau pot recomanda proprietatea ta altor cunoscuți.
  4. Preveniți neregulile sau încălcările: Guest screening vă oferă o oportunitate de a verifica dacă oaspeții respectă regulile casei sau ale comunității. Dacă aveți reguli specifice legate de fumat, animale de companie sau numărul maxim de persoane permise, puteți comunica aceste reguli oaspeților înainte de confirmarea rezervării. Acest lucru ajută la evitarea problemelor ulterioare și asigură respectarea contractului.
  5. Îmbunătățiți relația cu oaspeții: Verificarea oaspeților nu înseamnă doar să filtrați oaspeții, ci și să comunici cu aceștia în mod clar și deschis. Acest proces îți oferă o oportunitate de a stabili așteptările reciproce și de a construi o relație mai bună cu oaspeții înainte de ședere.
  6. Îmbunătățiți relația cu oaspeții: Verificarea oaspeților nu înseamnă doar să filtrați oaspeții, ci și să comunici cu aceștia în mod clar și deschis. Acest proces îți oferă o oportunitate de a stabili așteptările reciproce și de a construi o relație mai bună cu oaspeții înainte de ședere.

Tehnici pentru Guest Screening:

Iată mai jos câteva exemple de practici eficiente pentru verificarea oaspeților și a te asigura că ai parte de oaspeți responsabili:

  1. Cerere detaliată de rezervare: Solicitați oaspeților să completeze o cerere de rezervare care include informații precum numele, datele de contact și motivul șederii. Prin intermediul acestei cereri, puteți obține o primă imagine despre oaspeți și scopul vizitei lor.
  2. Verificare ID: Cere o copie a documentului de identitate emis de stat, cum ar fi pașaportul sau buletinul de identitate. Verificarea identității este un pas crucial pentru a te asigura că oaspeții sunt persoane reale și că informațiile furnizate în cerere corespund cu documentele oficiale.
  3. Cerințe pentru grupuri mari: În cazul grupurilor mari de oaspeți, solicită documente de identitate și informații pentru toți membrii grupului. Aceasta te ajută să ști exact cine se află în proprietate și să previi încălcări ale regulilor privind numărul maxim de persoane.
  4. Verificare facială: Unele platforme de administrare pun la dispoziție tehnologii de recunoaștere facială pentru a compara fotografia din documentul de identitate cu o fotografie recentă a oaspeților. Acest lucru adaugă un nivel suplimentar de securitate și autenticitate.

Educă oaspeții cu privire la motivul verificării. Înainte de confirmarea rezervării, explică oaspeților motivul pentru care efectuezi verificarea și importanța acesteia pentru toate părțile implicate. Comunică în mod clar oaspeților tăi regulile casei și ale comunității, precum reguli privind fumatul, animalele de companie sau orice alte cerințe specifice. Acest lucru ajută la evitarea neînțelegerilor ulterioare.

Stabilește o politică clară privind GDPR stocarea și protejarea datelor cu caracter personal ale oaspeților. Asigură-te că informațiile sunt păstrate în siguranță și că sunt șterse în mod corespunzător după încheierea șederii, respectând normele privind confidențialitatea. De regulă această opțiune este oferită de platformele de administrare.

În concluzie, verificarea oaspeților, reprezintă un aspect esențial în industria închirierii în scop turistic/regim hotelier, oferind o multitudine de avantaje atât pentru proprietari, cât și pentru oaspeți. Cu ajutorul acestui proces, proprietarii pot proteja investiția lor, menține bunăstarea comunității și obține recenzii pozitive, în timp ce oaspeții beneficiază de experiențe de închiriere sigure și de încredere.

Open House apartments implementează toate aceste proceduri de Guest Screening în relația cu oaspeții și au un rol crucial în oferirea acestui proces pentru proprietari. Cu ajutorul tehnologiei și a expertizei noastre oferim servicii eficiente de verificare a oaspeților fără a se implica personal în fiecare detaliu.

Dacă și tu ești un proprietar care dorește să beneficieze de avantajele tehnologiei de guest screening și să îți protejezi proprietatea, contactează-ne pentru a afla cum te putem ajuta să implementezi această tehnică eficientă. De asemenea oferim servicii profesionale complete de administrare imobile în scop turistic/regim hotelier, și te ajutăm a îți îmbunătăți experiența de închiriere în regim hotelier și pentru a îți atinge obiectivele de succes în acest domeniu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Folosim cookies pentru a ne permite să înțelegem mai bine cum este utilizat site-ul. Continuând să utilizați acest site, dați acordul acestei politici. Clic pentru a afla mai multe.