fbpx
Sari la conținut

Cladirea Alcatel din Piata 700 este cumparată de CIT Grup cu 6.200.000 euro și va avea ca scop destinații de birouri cu prețuri accesibile.

Și iată dovada că imobiliarele în 2018 a fost și este un an bun pentru achiziții imobiliare chiar și la nivel înalt, de acest aspect au profitat și cei de la CIT Grup iar la sfarșitul lunii septembrie au achiziționat clădirea Nokia (fosta Alcatel Lucent România) cu 6.200.000 euro.

CIT Grup, companie cu sediul în Timişoara specializată în distribuţia de echipamente IT refurbished şi o activitate de 16 ani, este jucătorul de pe piaţa de distribuţie IT care a introdus conceptul refurbished în România. CIT Grup deţine un magazin în Timişoara în zona Calea Aradului şi are în medie 100.000 de produse în stoc. În 2017, CIT Grup a înregistrat venituri de peste 6.000.000 euro. Aproximativ 70% din venituri au fost asigurate de reţeaua proprie de distribuţie de produse IT refurbished, care depăşeşte 3.500 de distribuitori înregistraţi.

CIT Grup este deținută de Călin Dan Iliescu și Lucian Ioan Mureșan cu cote de 50% pentru fiecare. Cei doi dețin în mod egal și CIT Grup Imobiliare ce din 2012 au încept primele aciziții pe plan imobiliar, printre ele amintim o clădire de birouri de 2.400 mp închiriată în totalitate la ieșirea din zona Lipovei către Dumbravița vis-a-vis de Kaufland si în zona Calea Aradului fosta cladire U.T.T unde se află si Penny Market.

Clădirea Nokia (fosta Alcatel Lucent România) ce a fost cumpărată de CIT Grup se afla in zona Piața 700 langa Sediul ANAF si City Business Centere cu o suprafață închiriabilă de 11.000 mp distribuită pe patru etaje. Discuțiile și procesul de negociere au durat mai bine de 1 an, clădirea atrăgând interesul mai multor jucători majori din piață, inclusiv fondul de investiții Globalworth. CIT Grup a fost asistat în această tranzacție de către cabinetul de avocatură Crudiu și Asociații.

Iată ce a declarat CEO CIT Grup, Dan Iliescu.

“-Am lansat business-ul de distribuție IT în 2002 și am început primele achiziții imobiliare 10 ani mai târziu, în urma participării la o serie de cursuri de investiții în străinătate. Aceasta este însă prima noastră achiziție majoră, o clădire foarte cunoscută, prima clădire de birouri din Timisoara, emblematică pentru mediul corporatist din Timișoara, având un amplasament excelent în zona 0 a orașului, clădire care a găzduit mulți ani cea mai cunoscută multinațională din oraș. Suntem interesați în continuare de achiziții, căutăm clădiri cu potențial mare datorită amplasamentului foarte bun, fie în zona centrală, fie în apropierea unor hub-uri de business consacrate. Vizăm în general companii antreprenoriale care au nevoe de suprafețe mici de 30 – 300 mp și cărora le este foarte greu să accese spații de birouri moderne cu un amplasament foarte bun. Prețurile pe care le oferim sunt de 8 euro / mp pentru prima închiriere a spațiilor de birouri, în această zonă a Timișoarei prețurile se situează între 14 euro și 19 euro / mp. Țintim să atingem un grad de ocupare de 100% în următoarele 6 luni”.

Timişoara a devenit, la jumătatea acestui an, cea mai mare piaţă de birouri din provincie, și a depăşit, pentru prima dată, suprafaţa de birouri în funcţiune din Cluj-Napoca, în ceea ce privește volumul de închirieri de spații de birouri. Iar cifrele arată că acesta e doar începutul.

Potrivit unei analize realizate de o companie de consultanță imobiliară din România, în primele nouă luni din anul 2017, la Timișoara au fost închiriați 32.000 de metri pătrați de spații de birouri, în creștere cu 12% față de aceeași perioadă a anului precedent.

Dacă ești în căutare de un spațiu comercial sau un birou pentru a-ți desfăsura activitatea, apelează cu încredere la echipa Open House Imobiliare.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Folosim cookies pentru a ne permite să înțelegem mai bine cum este utilizat site-ul. Continuând să utilizați acest site, dați acordul acestei politici. Clic pentru a afla mai multe.