fbpx
Sari la conținut

Afla perioada optima pentru a vinde un imobil nou listat pe piata,si a primii pretul maxim dorit

Cand listezi pentru prima oara un imobil spre vanzare pe piata, fie online sau offline, ai o perioada optima in care poti sa vinzi imobilul si sa obti un pret maxim dorit, iar acest lucru te voi invata exact cum sa faci in acest articol.
 

 

Inainte de toate, am sa-ti explic mai pe larg si pe intelesul tuturor la ce ma refer la aceasta perioada optima de vanzare.
Cu siguranta muti dintre voi va veti pune aceasta intrebare:
– Ce este o perioada optima si cu ce ma ajuta ea in vanzarea imobilului? sau – De sa iau in calcul aceasta perioada de timp cand eu am timp sa-mi vand imobilul pana peste 4-5 luni? Pentru ce sa ma grabesc?
 
Poate ati observa mai nou, de o perioada de vreme, majoritatea platformelor de publicare anunturi imobiliare au implementat acesta fuctie, pentru a vedea de cate zile este listat pe piata un anunt si evolutia pretului pentru fiecare imobil.
In acest fel un cumparator va sti exact de cate zile este pe piata si de la ce pret sa plecat, pentru fiecare imobil in parte. Iar acest lucru va fi in favoarea cumparatorilor pentru a-i ajuta in luarea unei decizii.
Partea buna este ca te pot ajuta sa intelegi mai bine aceste functii si cum le poti folosii in favoarea ta de vanzator .
 
Conform imobiliare.ro si Analize Imobiliare in parteneriat cu statisticieni si evaluatori de top din tara, dar si pe baza rapoarteler si testelor efectuate pe mii de propietati, statisticele ne arata perioada de timp pana la tranzactionare, evolutia pretului pe metru patrat dar si numarul de propietati oferite la vanzare in Timisoara.
 
Aceste statistici ne arata ca in trmestrul 1 al acestui an (2018) perioada medie de vanzare a unui imobil a fost de 57 de zile, mai mica fata de anul trecut de 73 de zile. 57 de zile reprezinta obtinerea unui pret mediu tranzactionat.
Recomandarea noastra pentru a obtine un pret maxim, este sa ne incadram cu vanzarea sub 57 zile, ideal ar fi intre 20 si 32 zile maxim.
Dar, ca sa reusiti sa vindeti in aceasta fereastra de timp va sa iesiti pe piata cu imobilul cu un pret mediu de vanzare. Pretul mediu de vanzare al apartamentelor in Timisoara comform statisticelor Imobiliare.ro in acest an (2018) este increstere cu 11,5% fata de anul precedent si cu +1,7% mai mare fata de luna Martie 2018. Pretul mediu tranzactionat in Timisoara la apartamente in blocuri vechi este de 1.187 €/mp.
 

Luna 3 (01.03.18 – 31.03.18)IMO 1.187 €/mp – Apartamente Timisoara
+1,7% (20 €/mp) faţă de luna 2/2018
+11,5% (122 €/mp) faţă de luna 3/2017
 
Exemplu: Vindem un apartament cu 2 camere confort I semidecomandat in zona Calea Sagului etajul 2 cu o suprafata utila de 45mp.
45mp×1.187€=53.415 € =pretul mediu tranzactionat pe piata.
 
Acesta este pretul mediu de vanzare, ca sa obtinem o valoare maxima la acest imobil, fara sa stam cu imobilul prea mult pe piata vom lista oferta noastra cu 3-5% mai mult, aceasta fiind si marja noastra de negociere.
Va rezulta un pret de listare de 56.085 € . De aici aveti aproximativ 2.500 € marja de negociere, iar in fuctie de cererile pe care o sa le ai vei sti exact cat poti negocia. Cu acest pret nu veti sta cu imobilul mai mult de 20- 30 zile pe piata, si poti sa fi sigur ca vinzi la un pret corect fara sa te pacalesti.
 
In perioada de criza imobiliara acest interval de zile, a unui imobil nou listat pe piata era mult mai mare fata de perioada actuala.
 
Daca listezi un imobil nou pe piata la un pret/mp mai mare decat pretul mediu de vanzare vei depasi numarul de zile optim pentru a vinde la pretul maxim, iar cumparatorii vor cosidera oferta ta irelevanta si prea scumpa si iti va fi tot mai greu sa vinzi, doar daca vei negocia la un pret sub pretul mediu de vanzare. Deci vei pierde timp si bani.
 

 

Perioada optima de timp pentru vanzarea unui imobil nou listat pe piata este intre 20-30 zile, la un pret mediu de vanzare stabilit in functie de perioada si zona in care te hotarasti sa vinzi.
Daca nu esti sigur la ce pret/mp sa-ti vinzi imobilul te sfatuiesc sa iei legatura cu o agentie Imobiliara profesionista si te vor ajuta cu acest lucru, ba chiar poate vor avea deja si un cuparator gata sa cumpere un imobil ca al tau.
 
Agentia nostra Open House Imobiliare, iti poate face o evaluare de piata corecta fara sa pierzi timp si bani pentru orice tip de imobil din Timisoara.
Nu te costa nimic sa iei legatura cu un agent imobiliar profesionist inainte de a lista oferta ta pe piata.
Echipa Open House Imobiliare iti ureaza mult succes in realizarea proiectului tau imobiliar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Folosim cookies pentru a ne permite să înțelegem mai bine cum este utilizat site-ul. Continuând să utilizați acest site, dați acordul acestei politici. Clic pentru a afla mai multe.