fbpx
Sari la conținut

Află de ce!!! Reprezentarea Exclusivă a unui Cumpărător într-o tranzacție imobiliară este NET SUPERIOARĂ față de Intermedierea clasică.

Caută siguranța, transparența și calitatea serviciilor într-o tranzacție imobiliară...4/10 cumpărători aleg Reprezentarea Exclusivă fără să stea pe gânduri după ce li se explică în detaliu acest mod de lucru al agentului imobiliar profesionist.

În ultimul, timp de ceva vreme în coace, tot mai mulți agenți imobiliari aleg să tracă la acest mod de lucru, datorită eficienței și a rezultatelor aduse clientului final ce sunt NET SUPERIOARE față de clasica intermediere.

Iar agentul ce reprezintă exclusiv doar interesul clientului său, poate în sfârșit să pună în practică toată experiența lui, cunoștința și expertiza în favoarea clientului său, fără să aibă rețineri sau acea teamă de a muncii în zadar, ca un alt agent imobiliar va închide tranzacția și va încasa comisionul cu clientul său. 

 

Dacă ar fi să dau o definiție în câteva cuvinte pentru Reprezentarea Exclusivă a unui cumpărător într-o tranzacție imobiliară, ar suna cam așa:

”Reprezentarea Exclusivă a unui cumpărător este acea formă legală de colaborare intre un agent imobiliar și a clientului său, oferită printr-un contract de mandat, în care agentul reprezintă exclusiv doar interesele clientului său în tot procesul de tranzacționare, depunând toate diligențele, cunoștința și expertiza sa necesară, colaborând cu orice altă agenție sau agent din piață în perspectiva finalizării obiectivului imobiliar, evitând prin ne-comisionarea părții nereprezentate de către agent, evitând conflictul de interese și facilitând implicit tranzacționarea în cei mai potriviți termeni pentru clientul său.”

Relația exclusivă cu un agent imobiliar este asemănătoare cu cea de natură juridică. Așa cum nici un avocat nu poate reprezenta ambele părți într-un proces, nici un agent imobiliar nu poate susține simultan atât interesele cumpărătorului, cât și pe cele ale vânzătorului.

 

Haideți să trecem împreună prin agendă care sunt avantajele majore în alegerea unui agent imobiliar ce lucrează în sistemul de Reprezentare Exclusivă a cumpărătorului.

 

  1. Consiliere imobiliară profesionistă 

Agentul imobiliar înainte de a lua un mandat de Reprezentare Exclusivă va consilia și califica cumpărătorul pentru a determina motivația, și a înțelege 100% nevoia sa imobiliară, oferind-i încă de la prima întâlnire cât mai multe informații legate despre piața imobiliară, și îl va îndruma cu cele mai bune sfaturi pentru a înțelege cum va decurge o tranzacție imobiliară. 

Majoritatea cumpărătorilor își doresc achiziția unei proprietăți cu orice scop, și sunt ușor influențați negativ cu informații false din piață, creându-le iluzii deșarte despre piața imobiliară, însă ei defapt nu sunt pregătiți psihic,fizic și financiar pentru o achiziție imobiliară.

 

Tocmai de aceea un agent imobiliar profesionist ce oferă o consiliere de calitate va pune ”1.000” de întrebări clientului său pentru a înțelege mai bine nevoia sa imobiliară.

 

Agentul ce lucrează în sistem de Reprezentare Exclusivă va încerca în totdeauna să depășească așteptările clientului său în cea ce privește colaborarea cu un agent imobiliar și îl va ajuta pe client să își atingă obiectivul și scopul său imobiliar, însă în orice moment în timpul discuției lor, dacă va simții că nu va reuși să îl ajute în atingerea obiectivului sau să îi depășească așteptările, îl va refuza atunci, decât să îl dezamăgească mai târziu.

 

2 Plan de Marketing

Da, într-adevăr există și pentru cumpărare un plan de Marketing, iar acest plan de marketing va face diferența pentru clientul cumpărător. Acest plan ne ajută să abordăm și să atragem proprietăți noi ce nu sunt încă pe piață, unde nici concurența unui alt cumpărător nu există sau este una foarte mică. 

 

Pentru fiecare cumpărător în parte vom stabili de comun acord acest plan de marketing, în funcție de nevoia fiecăruia. Însă cea mai de succes strategie, unde rezultatele sunt sigure, este abordarea directă a vânzătorilor prin împărțirea de materiale publicitare în cutiile poștale cu cererea de cumpărare directă a clientului nostru. 

 

Cu siguranță acest pas nu poate avea loc în sistemul de lucru clasic (intermedierea)...imaginați-vă o secundă...un agent imobiliar decide să depună acest efort de abordare, iar la final cumpărătorul va cumpăra o proprietate cu un alt agent imobiliar ce este în competiție directă cu el. NASOL...NU? 

 

3 Colaborare cu TOȚI agenții și agențiile din Piață

Un avantaj major la acest mod de lucru ”Reprezentarea Exclusivă” a cumpărătorului, este că face posibilă colaborarea cu alte agenții imobiliare sau agenți din piață, dacă aceștia au o proprietate în portofoliul lor ce corespunde cerinței de cumpărare a clientului. 

Iar acest lucru se întâmplă foarte simplu și rapid, fără a mai exista competiția directă între agenți. În plus, agentul colaborator ce are în portofoliu ”acea ofertă” potrivită clientului cumpărător, va fi remunerat cu o parte din comisionul încasat de la agentul cumpărătorului

În acest fel Agentul Colaborator este motivat și deschis la colaborare, fără a mai exista competiție între cei doi. 

Haide-ți să fim serioși pentru o clipă,...unde ați mai văzut sau auzit până acum, ca doi agenți intermediari să colaboreze între ei, să își dea interesul să ajute un cumpărător ”comun” ce lucrează cu toți agenții din piață. Vă spun EU...NICIUNDE!

 

4 Etică, Conduită, Transparență și Profesionalism

Un agent ce lucrează în Reprezentare Exclusivă va servii și va pune pe primul loc în totdeauna doar interesul clientului său. 

Se vor exclude comisionarea dublă sau ascunsă și totul va fi transparent, cumpărătorul fiind înștiințat de orice comision încasat de la agentul colaborator, vânzător sau de la terți, și se va scădea la final din onorariul datorat agentului.

Un agent ce lucrează în Reprezentare Exclusivă nu va pune nici o dată clientul său să ia vreo decizie imediată în vederea unei achiziții imobiliară fără o analiză pertinentă, iar în unele cazuri va întocmi și o Analiză Comparativă de Piață ce va ajuta cumpărătorul să înțeleagă mai bine valoarea reală de piață a imobilului ce urmează a fi achiziționat.

Analiza Comparativă de Piață este o unealtă puternică și în negocierea prețului final cu potențialul vânzător, aceasta arată prin comparația ofertelor active în piață, similare, în aria de acoperire din imediata apropiere a proprietății și valoarea reală de piață și a ofertelor tranzacționate din ultimile 6-12 luni.

Vânzătorul va lua mult mai ușor o decizie asupra prețului după i se explică această analiză cu date exacte din piață, fără a mai pune la îndoială cuvântul agentului.

 

5 Negocierea și asistența în tranzacție

Agentul va negocia în totdeauna condiții și termeni favorabili clientului său, având o experiență mult mai bogată față de un cumpărător ce este direct emoțional implicat în tranzacție. 

O negociere profesionistă poate aduce un plus de valoare cumpărătorului și în unele cazuri onorariul plătit agentului poate fi nesemnificativ comparativ valoare-i obținute în tranzacție.

Va oferii asistență în obținerea unei finanțări potrivite, dacă este necesar, va asista în organizarea unor inspecții sau expertize ale proprietății imobiliare, și în contractarea altor servicii similare dacă vor fi necesare.

Asistență în procesul de autentificare a tranzacției de vânzare cumpărare și de intrare în posesie. 

 

Acestea sunt cele mai clare beneficii pe care le oferă acest mod de lucru ”Reprezentarea Exclusivă” pentru un cumpărător, nu ușor de înțeles la prima vedere, sunt adevărate și practicate de sute de agenți imobiliari din țară și alte mii de agenți din întreaga lume, mai ales că acest mod de lucru vine din Statele Unite ce este practicat de sute de ani. Este un mod de lucru corect și eficient pentru client și pentru agent creând de cele mai multe ori o relație de încredere care poate dura chiar și câteva generații. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Folosim cookies pentru a ne permite să înțelegem mai bine cum este utilizat site-ul. Continuând să utilizați acest site, dați acordul acestei politici. Clic pentru a afla mai multe.