fbpx
Sari la conținut

Află care sunt cele mai des întâlnite rețineri sau frici ale proprietarilor ce doresc să închirieze în regim hotelier.

Closeup view of door with key open in living room

Stând de vorbă cu mai mulți proprietari, am remarcat că majoritatea au același temeri, frici sau rețineri ce-i împiedică să-și închirieze proprietatea în regim hotelier.

Fiind un concept relativ nou în piața din România, ca să-i spunem așa, ne confruntăm cu proprietari ce au aceste temeri sau frici care îi pot face să se gândească de două ori înainte de a lua această decizie și îi împiedică de a avea o sursă de venit suplimentară prin închirierea proprietăți lor în scop turistic. Așadar, în acest articol, vom discuta cele mai întâlnite frici ale proprietarilor care doresc să închirieze în regim hotelier și vom demonta aceste mituri prin exemple clare.

Demontarea acestor mituri este importantă pentru ca proprietarii să înțeleagă că închirierea în regim hotelier poate fi o afacere profitabilă dacă se iau măsurile necesare pentru a gestiona aceste riscurile.

Ca și companie care administrează proprietăți în regim hotelier, ne asigurăm că înțelegem aceste riscuri și luăm măsurile necesare pentru a le gestiona cât mai bine posibil. Ne angajăm să oferim o experiență plăcută pentru oaspeți, în același timp protejând și investiția proprietarilor.

Una dintre cele mai mari frici ale proprietarilor care doresc să închirieze în regim hotelier este că ”oaspeții vor distruge sau deteriora proprietatea”. În realitate, majoritatea oaspeților sunt respectuoși, sunt oameni normali ca mine sau ca tine și au grijă de proprietatea închiriată, în special atunci când știu că sunt supuși unei politici de daune sau în unele cazuri existența unei garanție de depozit. De asemenea, prin contractarea unei companii de administrare a proprietăților, proprietarul poate avea mai multă siguranță că oaspeții sunt verificați și că proprietatea este inspectată înainte și după fiecare ședere.

De exemplu, noi cei de la Open House apartments avem stabilit un proces de identificare a oaspeților și le cerem să semneze un acord de respectare regulilor casei și le furnizăm informații clare înainte de sosirea lor, apoi purtăm o serie de dialoguri și întrebări cu aceștia înaintea perioadei de cazare stabilită, ce ne ajută să identificăm rapid tipul de oaspete ce urmează a fi cazat în una dintre proprietățile pe care le administrăm. Prin crearea unei relații cu oaspeții încă de la început reușim să reducem riscul semnificativ de a avea parte de oaspeți cu probleme. Apoi, și mai mult, pentru o siguranță în plus, venim cu recomandarea către proprietari de a încheia o poliță de asigurare anuală cu una dintre companiile de asigurări cu care colaborăm.

Un alt mit comun este ”frica de a nu obține un grad de ocupare mare” sau ”frica de nu avea rezervări și a rămâne proprietatea goală” – Proprietarii pot avea teama că nu vor putea închiria în mod constant proprietatea și nu vor obține acele venituri luare minime, dar aceasta poate fi evitată prin utilizarea unor strategii de marketing eficiente și prin colaborarea cu o companie de administrare a proprietăților care are experiență în domeniu.

De exemplu, noi cei de la Open House apartments ne asigurăm că proprietatea dumneavoastră este promovată în mod adecvat prin utilizarea platformelor online populare, precum Airbnb, Booking.com, sau VRBO, însă și prin promovarea națională. De asemenea, colaborăm cu alți furnizori de servicii pentru a atrage oaspeți către proprietatea dumneavoastră. În plus, noi monitorizăm în mod constant piața și adaptăm prețurile în funcție de sezon pentru a maximiza ocuparea. De asemenea, prin colaborarea cu noi veți beneficia și de oaspeți recurenți ce vin de la proprietățile deținute din portofoliul companiei, ca recomandare către aceștia prin intermediul campaniilor de e-mail marketing. Nu în ultimul rând, o strategie puternică de promovare prin intermediul rețelelor social media poate ajuta la atragerea de noi oaspeți și la maximizarea ocupării proprietății dvs.

O altă frică a proprietarilor este că ”nu vor putea controla când și cum este închiriată proprietatea lor”. Acești proprietari au o reținere când vine vorba că nu vor putea controla, gestiona sau supraveghea proprietatea lor. Cu toate acestea, contractarea unei companii de administrare a proprietăților poate oferi proprietarului controlul asupra calendarului de rezervări și a tarifelor. De asemenea, proprietarul poate avea acces la rapoarte și statistici care îi permit să vadă când este cea mai bună perioadă pentru a închiria proprietatea și să ia decizii informate cu privire la disponibilitatea sa.

În plus, noi cei de la Open House apartments față de alte companii similare, oferim proprietarilor posibilitatea de a-și gestiona siguri întreaga afacere sau delegarea prin noi a acelor sarcini unde timpul lor este limitat sau sau nu le fac plăcerea în implicarea lor, cum ar fi: curățenia după oaspete, comunicarea cu oaspeții sau marketingul proprietății. Totodată punem la dispoziția lor prin ”Owner portal” panoul de bord al proprietarului o vedere de ansamblu a proprietății unde pot vedea în timp real calendarul și fiecare rezervare în parte cu datele oaspeților, în plus își pot gestiona singuri calendarul prin blocarea acelor zile când doresc să facă vizite la proprietatea lor. Apoi pe lângă acele rapoarte lunare cu veniturile brute/nete sau planificarea venitului pe lunile următoare, proprietarii pot vedea în timp real fiecare recenzie venită de la oaspeți, în acest fel au siguranța că le asigurăm servicii profesionale oaspeților, implicit și proprietarilor.

Probabil această frică este cea mai des întâlnită în rândul proprietarilor ”frica că oaspeții vor deranja vecinii și vor primi plângeri în acest sens” și pe bună dreptate putem spune, există riscul ca unii oaspeți pot deranja vecinii prin zgomot, comportament neadecvat sau organizarea de petreceri. Aceasta este o frică întemeiată, dar poate fi evitată prin implementarea unor reguli clare și prin punerea în aplicare a unui sistem de monitorizare și raportare a nerespectării regulilor.

De exemplu compania noastră rezolvă această problemă prin implementarea următoarelor măsuri și cerem oaspeților să semneze un acord de respectarea acestor reguli înainte de check-in și să le furnizăm informații clare despre regulile proprietății:

  1. Interzicerea petrecerilor: Interzicem oaspeților să organizeze petreceri, întruniri sau zile onomastice în proprietate, astfel încât să evităm orice zgomot sau deranj pentru vecinii proprietății.
  2. Discreție solicitată oaspeților: Solicităm oaspeților să fie discreți în timpul sejurului lor, astfel încât să evităm orice deranj pentru vecinii proprietății.
  3. Comunicare deschisă cu vecinii: Menținem o comunicare deschisă cu vecinii proprietății, astfel încât să putem aborda orice probleme sau preocupări într-un mod eficient și rapid.
  4. Oferirea de informații: Oferim informații clare și detaliate despre așteptările proprietarului și ale vecinilor înainte de sosirea oaspeților, le menționăm încă de la început respectarea intervalului orar de liniște stabilită de asociație în acea clădire pentru a se evita orice probleme sau conflicte.
  5. Implementarea unui sistem de evaluare după sejur: Am implementat un sistem de evaluare prin care proprietarul și vecinii pot raporta orice probleme sau comportamente nepotrivite ale oaspeților, care pot fi abordate de către compania noastră.

Așadar, dacă sunteți proprietarul unei proprietăți și doriți să o închiriați în regim hotelier, vă invităm să ne contactați pentru a discuta cum putem să vă ajutăm să gestionați aceste riscuri și să maximizați beneficiile închirierii proprietății dvs. Demontarea acestor mituri este importantă pentru ca proprietarii să înțeleagă că închirierea în scop turistic poate fi o afacere profitabilă dacă se iau măsurile necesare pentru a gestiona riscurile. Dacă sunteți un proprietar care se gândește să închirieze proprietatea în scop turistic, nu lăsați aceste frici să vă oprească. Contactați o companie de administrare a proprietăților cu experiență pentru a vă ajuta

În concluzie, proprietarii care doresc să închirieze în scop turistic pot fi speriați de diferite frici și îngrijorări, cum ar fi obținerea ocupării maxime, controlul asupra închirierii proprietății sau deranjarea vecinilor. Aceste frici pot fi însă eliminate prin colaborarea cu o companie de administrare a proprietăților cu experiență în domeniu. Compania noastră oferă servicii de administrarea proprietății și controlul asupra calendarului de rezervări și a tarifelor, precum și acces la rapoarte și statistici pentru a lua decizii informate. De asemenea, putem implementa politici clare pentru a gestiona deranjarea vecinilor și colaboram cu platforme online populare, precum și colaborarea cu alți furnizori de servicii pentru a atrage oaspeți.

Așadar, dacă sunteți proprietarul unei proprietăți și doriți să o închiriați în regim hotelier, vă invităm să ne contactați pentru a discuta cum putem să vă ajutăm să gestionați aceste riscuri și să maximizați beneficiile închirierii proprietății dvs.

Un comentariu la „Află care sunt cele mai des întâlnite rețineri sau frici ale proprietarilor ce doresc să închirieze în regim hotelier.”

  1. Pingback: ”Hermes apartmet” o nouă proprietate în portofoliul nostru de Regim Hotelier. -

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Folosim cookies pentru a ne permite să înțelegem mai bine cum este utilizat site-ul. Continuând să utilizați acest site, dați acordul acestei politici. Clic pentru a afla mai multe.