fbpx
Sari la conținut

5 idei cu design interior ce vor avea succes în 2023 pentru proprietăți închiriate în regim hotelier.

În 2023, se preconizează că se vor opta pentru stiluri moderne și funcționale, care să ofere un mediu confortabil și relaxant oaspeților.

Când vine vorba de amenajarea interioară a unei proprietăți în vederea închirierii în regim hotelier, este important să se țină cont de tendințele actuale și de așteptările clienților.

În ultimii ani, tendințele în amenajarea interioară au evoluat către stiluri mai minimaliste, cu accent pe utilizarea culorilor neutre și a materialelor moderne. În 2023, se preconizează o schimbare de direcție, cu o accentuare a utilizării culorilor calde și a texturilor naturale, precum lemnul sau piatra, pentru a crea o atmosferă caldă și primitoare în camerele de închiriat în regim hotelier.

Gazdele profesionale se așteaptă să vadă o creștere între 5 și 9 la sută în acest domeniu, în special datorită cererii tot mai mari de către clienți pentru un mediu confortabil și relaxant.

În acest sens, iată cinci idei cu design interior ce vor avea succes în 2023 pentru închiriere în regim hotelier:

1.Utilizarea culorilor calde

Utilizarea culorilor calde și a texturilor naturale, este o tendință care se preconizează a fi tot mai populară în 2023. Utilizarea acestor culori și texturi poate ajuta la crearea unei atmosfere calde și primitoare în camerele de închiriat în regim hotelier, oferind oaspeților o senzație de confort și relaxare.

Recomandări de culori:
 • Maro – este o culoare caldă și naturală, care poate fi utilizată pentru a crea un mediu confortabil și relaxant. Se poate introduce prin utilizarea lemnului sau a pietrei naturale în decorul camerei sau prin vopsirea pereților sau a mobilierului în nuanțe de maro.
 • Galben – este o culoare caldă care poate aduce prospețime și energie în decorul camerei. Se poate introduce prin utilizarea de accesorii sau textile în nuanțe de galben sau prin vopsirea unui perete sau a unui element de mobilier în această culoare.
 • Bej – este o culoare caldă și discretă, care poate fi utilizată pentru a crea un mediu confortabil și relaxant. Se poate introduce prin vopsirea pereților sau a mobilierului în nuanțe de bej sau prin utilizarea de textile sau accesorii în această culoare.

2. Amenajarea cu plante

Amenajarea cu plante, este o tendință care se preconizează a fi tot mai populară în 2023. Utilizarea plantelor în decorarea camerelor de închiriate în regim hotelier poate aduce un plus de prospețime și poate crea o atmosferă relaxantă și naturală. Plantele pot fi utilizate pentru a aduce un plus de verdeață în decor și pot crea un mediu mai sănătos și mai confortabil pentru oaspeți.

Recomandări de plante:
 • Ficus – este o plantă verde, cu frunze mari, care poate crea un mediu natural și relaxant în camera de închiriat. Se poate introduce prin așezarea într-un colț al camerei sau prin așezarea pe un raft sau o masă.
 • Spider plant – este o plantă cu frunze subțiri, care poate crea un mediu natural și proaspăt în camera de închiriat. Se poate introduce prin așezarea într-un colț sau prin atârnarea într-un suport special.
 • Aloe vera – este o plantă cu frunze suculente, care poate purifica aerul și poate crea un mediu mai sănătos în camera de închiriat. Se poate introduce prin așezarea pe o masă sau un raft sau prin plantarea într-un ghiveci.

3. Utilizarea mobilierului modular

Utilizarea mobilierului modular, este o tendință care se preconizează a fi tot mai populară în 2023. Mobilierul modular permite adaptarea spațiului la nevoile fiecărui client și poate fi utilizat pentru a maximiza spațiul disponibil în camerele de închiriat în regim hotelier. Aceasta poate oferi oaspeților posibilitatea de a-și personaliza camera în funcție de nevoile lor, creând un mediu confortabil și adaptat.

Recomandări de mobilier modular:
 • Canapeaua modulară – poate fi adaptată pentru a se potrivi oricărui spațiu și poate fi utilizată ca loc de relaxare sau ca pat suplimentar.
 • Biroul modular – poate fi configurat cu diferite compartimentări și sisteme de organizare pentru a se potrivi nevoilor de lucru și poate fi personalizat în funcție de spațiul disponibil.
 • Sistemul de rafturi modular – poate fi utilizat pentru a maximiza spațiul de depozitare și poate fi adaptat pentru a se potrivi oricărui spațiu.

4. Utilizarea tehnologiei

Utilizarea tehnologiei este o tendință care se preconizează a fi tot mai populară în 2023, poate fi utilizată în mod inteligent pentru a oferi o experiență cât mai bună oaspeților. Aceasta poate include Iluminatul inteligent permite reglarea intensității și a culorii luminii ce poate fi utilizat pentru a crea diferite atmosfere în proprietățile sisteme de control al temperaturii sau de acces la camere prin intermediul smartphone-ului, ceea ce poate face ca experiența de închiriere în regim hotelier să fie mai ușoară și mai confortabilă.

Recomandări de tehnologie:
 • Sistem de control al temperaturii prin intermediul smartphone-ului – permite oaspeților și a gazdelor să regleze temperatura din proprietate în mod convenabil chiar și înainte de a ajunge oaspeții în proprietate.
 • Sistem de acces inteligent în proprietate – permite clientului să acceseze camera fără cheia fizică, oferind un plus de comoditate și siguranță fără a mai pierde timp de așteptare până la sosirea gazdei.
 • Sistem de control al iluminatului prin intermediul smartphone-ului – permite oaspeților să regleze iluminatul din camera de închiriat în mod convenabil, prin intermediul unei aplicații sau al unei conexiuni Wi-Fi.

5. Utilizarea materialelor naturale

Utilizarea materialelor naturale pentru a aduce un plus de confort și căldură în interiorul proprietăților închiriate în regim hotelier. Materialele naturale, cum ar fi lâna, bambusul sau inul pot fi utilizate pentru a crea un mediu cald și primitor, dar și pentru a aduce un plus de prospețime în camera. Se pot folosi diferite tipuri de materiale, de la perne până la covoare sau draperii, în funcție de spațiul disponibil.

Este important să se țină cont că aceste recomandări sunt doar sugestii și pot fi adaptate la preferințele personale sau la specificul proprietății. Este important să se maximizeze spațiul disponibil și să se adapteze nevoilor oaspeților prin utilizarea materialelor naturale in amenajările interioare.

În concluzie, există numeroase modalități în care putem utiliza tendințele actuale pentru a oferi o experiență cât mai plăcută oaspeților de la utilizarea culorilor vii și a tehnologiei moderne, până la utilizarea plantelor și a materialelor naturale.

Noi ca și gazdă profesională este important să ne adaptăm la nevoile și preferințele clienților noștri, precum și la specificul proprietății, pentru a oferi o experiență cât mai plăcută oaspeților. Dacă doriți să implementați aceste sugestii și să oferiți o experiență cât mai bună oaspeților dumneavoastră, nu ezitați să ne contactați pentru a intra în colaborare cu Open House apartments!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Folosim cookies pentru a ne permite să înțelegem mai bine cum este utilizat site-ul. Continuând să utilizați acest site, dați acordul acestei politici. Clic pentru a afla mai multe.