fbpx
Sari la conținut

Prima Depreciere de preturi pe piata imobiliara din Timisoara in a-II-a decada a lui 2018

Iata ca se comfirma predictia de la îceputul anului, cand piata imobiliara din Timisoara in primul semestru a inregistrat cea mai mare crstere de preturi in sectorul rezidential (apartamente vechi), cand sa ajuns la 1.207 Euro/mp, fiind pretul mediu/mp tranzactionat de proprietarii de apartamente vechi.

 

In mediul de Business si cel imobiliar se discuta la inceput de an, si chiar se astepta la o scadere de preturi sau cel putin o temperare de crestere a preturilor pe piata imobiliara.
Iata ca la sfarsitului lunii Iunie 2018 s-au comfirmat aceste predictii cand sa inregistrat o scadere de cc 1,8% din pretul mediu tranzactionat in Timisoara, comform statisticelor celor de la imobiliare.ro si Analize imobiliare ce confirma aceasta scadere prin calcularea indicelui de pret din Timisoara.
 
Acest lucru am simtit si noi, si am analizat factorii principali ai regresului pietei imobiliare din orasul nostru. Este vorba pe de o parte de cresterea ROBOR si a cursului Euro care a afectat in mod direct clientii care doreau achizitionarea unui locuinte, ce au afectat scaderea sumei de bani pe care o pot imprumuta din banca in modul drastic, iar majoritatea au renuntat cu totul la acest proces de creditare, in acelasi timp si la cumpararea de imobile.
Pe de alta parte tranzactile imobiliare au scazut in general in aceasta perioada a anului cunoscuta si (perioada concedilor), de regula in perioada de vara in primele luni se vor simtii afectate tranzactile, atat din puct de vedere al cumparatorilor dar si al vanzatorilor. Efectul este unul normal pentru aceasta perioada, statisticele arata ca odata cu intrarea în sezonul estival 47% dintre potentialii cumparatori si vanzatori ai pietei imobiliare au avut rezervate aceste concedii de la inceputul anului.
 
”PRETUL„ FACE DIFERENTA INTR-O TRANZACTIE !
 
Trebuie subliniat cu ”ROSU„ faptul ca se observa o schimbare majora in decizia de cumparare a unui client iar factorul principal în luarea unei decizie de cumparare este in principal pretul final. Cumparatorii din ziua de azi sunt mult mai atenti pe ce dau banii, in special la apartamentele vechi, iau în calcul raportul ”calitate-pret„ al imobilului, sunt mult mai calculati si atenti la detalii si au asteptari mult mai mari de la un apartament ca si standard etalon (zona,etaj, gradul de amenajare, facilitati), fata de anii trecuti .
Acest semnal rosu este adresat in special vanzatorilor de apartamente vechi, pentru a lua in calcul acest lucru cand se decid a lista pe piata oferta, si ai ajuta sa estimeze o valoare a imobilului cat mai exacta pentru a nu pierde timp si bani.
De exemplu daca proietatea nu are anumite avantaje (zona buna, etaj intermediar, sau amenajari peste mediu, chiar si unele facilitati cum ar fi bloc izolat, centrala propie, boxa etc) pretul de vanzare ar trebuii sa fie cul putin 3-4% mai mic fata de pretul mediu tranzactionat pe piata.
 
Încurajam propietarii de apartamente înainte de a scoate propietatea la vanzare, sa ia legatura cu un specialist imobiliar si a discuta principalii factori in stabilirea pretului de listare, marja de negociere si pretul final. Este destul de greu pentru un propietar sa faca acest lucru doar printr-o cautare online si o comparare de oferte deja listate pe piata, sau chiar mai rau, de a fi influentat de vecini, rude, prieteni (cu ce pret s-a vandut ”capra vecinului”), acest lucru va poate afecta direct, si veti pierde timp si bani.
 
Open House Imobiliare sustine propietarii de apartamente din Timisoara si îi ajuta a intelege mai bine piata locala, dar si cu evaluarea cat mai exacta a propietatii si estimarea pretului final de vanzare cat si timpul de listare in piata. Apeleaza cu incredere la servicile noastre, fi si tu unul din cei zeci de propietari si clienti multumiti de rezultatele obtinite cu noi.
 
Vezi acest video explicativ pentru a intelegecu ce te putem ajuta.
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Folosim cookies pentru a ne permite să înțelegem mai bine cum este utilizat site-ul. Continuând să utilizați acest site, dați acordul acestei politici. Clic pentru a afla mai multe.