fbpx
Sari la conținut

Iată 4 motive de luat în calcul pentru a vinde o proprietate în Luna Ianuarie 2019…Și a face PASUL cel MARE !

Iată 4 motive pentru a ieși la vânzare pe piață cu proprietatea ta în Luna Ianuarie 2019...

Înainte de asta, ca să te motivez și mai mult de a ieși pe piața la vânzare cu proprietatea ta, trebuie să ști ca acum la sfârșit de an și în pragul anului Nou majoritatea oamenilor își fac planul de acțiune pentru anul următor.

Își fac o listă cu principalele obiective pe care vor să le rezolve în anul următor, fie că este vorba de un lucru mărunt sau de ceva măreț cum ar fi achiziția unei locuințe. 

Iar potențialii clienți compatibili cu proprietatea ta în prima Luna a anului vor fi mult mai motivați pentru acumpăra o locuință decât în restul anului. Deci acum este momentul oportun să faci corect acest pas...

 

1.Cererea mare de cumpărători 

La fiecare început de an cererea de cumpărare a locuințelor este mult mai mare față de restul anului datorită numărului mare de clienți rămași din anul precedent ce nu au reușit să achiziționeze un imobil, totusi aceștia sunt cei mai pregătiți și motivați să cumpere o proprietate.

Dar și noul val de cumpărători ce va intra pe piață chiar din primele zile ale noului an. La început acest ”val” doar va conspecta piața de oferte imobiliare și va alege varianta cea mai potrivită comform criterilor lor de căutare...acea variantă poate fi chiar proprietatea ta, dacă ai o prezentare și promovare corectă pentru a atrage noii cumpărători.

 

2.Competiția Slabă din piață

Ofertele imobiliare din piață sunt foarte puține în Luna Ianuarie ceea ce reprezintă un avantaj vânzătorilor ce sunt activi pe piață. Spre sfârșitul lunii Decembrie cc35% dintre proprietățile active din piață vor fi retrase de la vânzare de catre proprietari până la începutul primăverii (sfârșitul lunii Februarie, începutul lunii Martie).

Motivul principal pentru această acținue sunt Sărbatorile de Iarnă, iar proprietarii aceștia se vor focusa pe familie și tradiție, iar vânzarea locuinței ne mai fiind o prioritate pentru ei. 

Ideal pentru tine ca și vânzător nou pe piață ar fi să ieși cu proprietatea la vânzare la începutul Lunii Ianuarie când competiția este foarte mică dar cererea de cumpărare este mare. 

 

3.Procesul de vânzare va fi mai Rapid

Comform statitisticelor o proprietate scoasă la vânzare în luna Ianuarie va sta activă pe piață mai puține zile față de alte luni din an.

În lunile de vârf a anului 2018 (Martie, Aprile, Mai) când s-au înregistrat cele mai multe tranzacții dar și vârful de creștere al prețurilor, numărul mediu de zile pe piață a unui imobil era de 28-32 zile. În Luna Ianuarie 2018 numărul mediu de zile pe piață era scăzut la 21-25 zile, procesul de vânzare a unui imobil fiind mult mai rapid.

 

4.Nu există moment mai bun ca acesta pentru a face Pasul cel Mare... 

Ca vânzător și proprietar de imobil dacă te gândești să te muți la proprietatea mult visată, sau la o suprafață mai mare, acum este momentul oportun pentru această schimbare. Având aceste avantaje de a vinde mult mai rapid si potențiali cumpărători mai mulți, te va costa mult mai puțin să faci acest pas în luna Ianuarie când prețurile sunt mai scăzute, deci vei achita o diferentă mai mică pentru o suprafață mai mare, decât în restul anului, ce se preconizează o apreciere anuală.

Sau poate diferența o vei achita cu un credit accesat de la bancă, în Ianuarie când prețurile sunt mai mici...diferența de preț este mai mică...rata lunară la bancă va fi automat mai mică.

 

 

Dacă te uiți mai sus la toate aceste motive și nu te-au determinat să faci Pasul cel Mare, poate te va determina gândul principal la care te-ai gândit să-ți vinzi proprietatea înainte de a citii acest articol.

Important este să începi să faci Pasul Acum,...Azi,...când ești 100% motivat că vei reușii. Nu Mâine,...sau Poimâine când vei fi distras de la principalul tău scop.

 

Și nu trebuie să faci singur acest pas...Open House Imobiliare te susține în proiectul tău imobiliar! 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Folosim cookies pentru a ne permite să înțelegem mai bine cum este utilizat site-ul. Continuând să utilizați acest site, dați acordul acestei politici. Clic pentru a afla mai multe.