fbpx
Sari la conținut

Descoperă comportamentul și profilul cumpărătorului de apartamente la sfârșitul lui 2018…adaptează-te acestor criterii și vinde mai inteligent.

Se observă schimbări la nivelul profilului cumpărătorului de apartamente din Timișoara care iau în considerare o serie de criterii bine determinate înainte de a achiziționa o propietate.

În acest articol vom enumera și evidenția cele mai importante aspecte pe care cumpărătorii le iau în considerare înainte de a cumpăra o propietate, pe care NOI le-am simțim încă de la sfârțitul verii și observam că acest profil se regăseste la tot mai mulți cumpărători.

Piața imobiliară din Timișoara a avut o creștere a prețurilor apartamentelor constantă, din 2017 până la sfârșitul trimestrului 3 a lui 2018 am simțit cu toții această crestere a prețurilor care comform indicelului imobiliar.ro cresterea a fost de cc 7,2%, dar în realitate creșterea a fost mult mai mare.

Întradevăr am observat în piață o creștere de prețuri al apartamentelor dar si o scădere a tranzacțiilor comform statisticelor de la ANCPI, raportat doar la luna septembrie, în 2017 au fost înregistrare 2.626 imobile tranzacționate pe când în septembrie 2018 doar 2.121 imobile. Iar de la începutul anului până in prezent au fost înregistrate 17.289 imobile tranzacționate comparativ cu anul 2017 cu 19.188 imobile tranzacționate in aceiași perioadă. Acest lucru reflectă scăderea clară a tranzacților apartamentelor in Timișoara.

 

Am mai observat că crescut și numarul de zile pe piață a unei propietați până la tranzacționare, la începutul anului un apartament cu 2 sau 3 camere se tranzacționa în maxim 25 de zile, iar acum se poate ajunge chiar și la 60 de zile. Acest lucru ne dă de înțeles că cumpărătorul este mult mai atent și răbdător în prospectarea pieței, înainte de a lua o decizie de cumpărare.

Principalele criterii pe care clienții le au când caută un apartament sunt urmatoarele:

  • Raport optim calitate-preț
  • Amplasamentul locuinței față de punctele de interes din zonă.
  • Confortul și facilitățile oferite de imobil (bloc izolat, centrală propie, finisaje de calitate etc)
  • Suprafața, etajul, potențialul de viitor.

Cumpărătorii sunt tot mai pretențioși si exigenți dar nu absurzi, în privința detalilor ofertelor și este normal să fie așa într-o piață de consum. Atunci când clientul plătește o sumă bani pe un imobil, este normal să fie atent pe ce dă banii.

Clienții au devenit tot mai atenți și prospectează piața foarte mult, este mai educat, și are mai multe informații la dispoziție. Se consultă cu experți în domeniu imobiliar sau cu persoane ce au experiență juridică, (juriști, avocați, notari etc).

Atunci când iau decizia de a cumpăra o propietate, o privesc ca fiind una dintre cele mai importante din viața lor, fie că este vorba de uz propriu sau investițional. Având acces la informație automat vor pune în balanță avantajele și dezavantajele unei proprietăți.

Am observat și noi acest lucru la clienții noștri, când stam de vorbă cu ei ne dăm seama imediat ce vor și care sunt criterile lor principale. Sunt foarte exacți cu date clare bine stabilite și nu au timp de pierdut. Din punctul nostru de vedere acest tip de clienți educați și mai dedicați în prospectarea ofertelor se vor înmultii în perioada următoare. Este de așteptat și normal, pentru că apare o nouă generație de clienți (cumpărători și vânzători) care au aceste Atu-uri de prospectare a pieței online și offline.

Recomandarea noastră este înainte de a ieși pe piață cu o propietate, studiază și evaluează foarte bine ofertele concurente și află avantajele si dezavantajele înainte de a stabilii un preț de listare. Asta dacă ai timp și resursele necesare pentru aceste procese de prelistare.

Echipa Open House Imobiliare te poate reprezenta în vânzarea propietății tale, pentru a câștiga timp, ce îl poți folosi mai benefic pentru lucrurile importante din viața ta și a obține un preț corect raportat la prețul mediu tranzacționat din zona ta. Beneficiezi de promovare profesională, pregătirea propietații pentru vânzare, ședință foto și video, îți apărăm interesele în negocierea cu potențialii clienți pentru obținerea unui preț corect a imobilului tău, în plus îți punem la dispoziție gratuit rapoarte și statistici săptămânale cu date concrete din campanile pe social media și principalele portaluri imobiliare. Ia ACUM legătura cu noi și primești gratuit un raport de evaluare estimativă pentru imobilul tău.

Open House Imobiliare te suține în proiectul tău imobiliar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Folosim cookies pentru a ne permite să înțelegem mai bine cum este utilizat site-ul. Continuând să utilizați acest site, dați acordul acestei politici. Clic pentru a afla mai multe.