fbpx
Sari la conținut

Alege confortul care ti se potriveste la apartamentele cu 2 camere din Timisoara

Aceste planuri si relevee te vor ajuta sa gasesti confortul dorit la apartamentele cu 2 camere din zona care este prioritara pentru tine si te va ajuta sa iei o decizie de cumparare inteleapta, pe baza unui studiu realizat de Open House Imobiliare pentru conforturile care predomina cele mai imoportante zone din Timisoara.

Stim cat de greu este sa iei o decizie de cumparare daca nu ai toate detalile sau notiunile de baza despre o anumita zona (cartier) la care te-ai hotarat ca ai vrea sa achizitionezi un apartament.
Majoritatea clientilor nostri (cumparatori) cu care am colaborat de-a lungul timpului, aveau aceasta incertitudine interioara ce ii opreau in luarea unuei decizii de cumparare a unui imobil datorita faptului ca nu erau informati indeajuns despre potentialul unei zone (cartier) si ce variante de confort ofera zona aleasa de EI.
Am decis sa facem acest studiu pentru zonele cele mai importante din Timisoara la apartamentele cu 2 camere si ce conforturi predomina aceste cartiere, care te vor ajuta in decizia ta de cumparare.
 
Iata ce modele de apartamente vei gasi in cele mai cautate cartiere din Timisoara :
 
ZONA LIPOVEI
 
In aceasta zona din partea de Nord a Timisoarei situata la iesirea spre loc.Lipova de unde si denumirea Calea Lipovei cu acces facil catre centru si Iulius Mall, este dominata de confortul I semi-decomandat si confortul I decomandat. Aceste doua conforturi au mai multe suprafate in functie de modelul de apartament.
Confort I semi-decomandat
Acest confort se regaseste in proportie de 59% in aceasta zona la o mica difereanta de confortul Decomandat, diferentele se vor regasi doar in suprafata utila al apartamentului, modelul ramanand neschimbat.
Acest confort de semi-decomandat are sufrageria de trecere, din holul principal se intra in bucatarie si in sufragerie iar din sufragerie se intra intr-un hol mai mic unde se face accesul catre baie si dormitor, baia fiind decomandata de cele doua camere.

 

Aceste suprafete sunt reale si sunt suprafete construite pentru a afla suprafata utila se va scadea suprafata balconului. Preturile apartamentelor se raporteaza la suprafata utila a unui imobil.
 
Iata si cateva strazi din zona unde vei gasi acest confort ( Str. Leandrului, Str,Lirei, Str.Amicitiei, Str. M. Gheorghe Iosub, Str.Perlei, Str.M.Silviu Motohon, Str.Arcasilor, Str.Ecoului, Str. Constantin Cel Mare, Str. Silistra, Str.Alea Balcic, Str.Horia Macealriu, Str.Aca De Barcu, etc)
 
Confort I decomandat
Acest confort cu doar 41% rata de acoperiere in aceasta zona este si cel mai cautat model de apartament cu 2 camere din zona Lipovei. Acest model de confort este cautat de cumparatori datorita faptului ca accesul este decomandat in toate incaperile din holul principal, iar preturile difera cu cc 7-9% fata de confortul semi-decomandat.
La fel ca si la confortul semi-decomandat vom gasii mai multe modele si suprafete la confortul I decomandat.
 

 

Iata si cateva strazi unde se regaseste aceste modele de apartamente: (Str.Calea Lipovei, Str.Ion Ionescu de la Brad, Str. Constantin Cel Mare A-urile, Str.Holdelor A,B-uri, Str.M.Alexandru Grama, Str.Verde, Str.Aurel Ciuoe, Str.Ion Roata, Str.Arhitect Ion Minculet, Str.Carol Davila, Str.Petre Olariu, etc)
Adevarul este ca aceste modele de conforturi fie semi-decomandat sau decomandat se regasesc in majoritatea zonelor din Timisoara.
 
Urmeaza zona Aradului EST si VEST
Dupa cum bine stiti la fel se afla tot in partea de Nord a orasului cu iesire catre loc.Arad, accesul este foarte facil catre centru datorita artelei principale Calea Aradului. Zona se in parte in 2 cartiere Aradului EST si Aradului VEST , la fel si conforturile in EST cc 89% se gaseste confortul I semi-decomandat, acelesi modele de confort ca si in zona Lipovei si 11% reprezinta confortul I decomandat, dat si faptul ca aici apar destul de rar la vanzare.
In Aradului VEST se regaseste doar confort I decomandat aceleasi modele ca si in zona lipovei, lipsind cu desavarsire confortul semi-decomandat.
In Aradului EST am intalnit si acest model de confort I decomandat.
 

 

Preturile la apartamentele cu 2 camere din aceasta zona NU difera fata de zona Lipovei,
 
Tot in partea de Nord a orasului se afla urmatoarele zone care sunt foarte cautate datorita suprafetelor marite si apreciate pentru linistea si confortul zonei cum ar fi ( strazile mai largi, anul construtiei blocurilor a anilor 1990, suprafetele mai mari, infrastructura mai bine gandita)
 
Zonale Matei Bsarab, Bucovina si Mircea Cel Batran
 
Aceste trei cartiere sunt considerate si catalogate zone rezidentiale datorita avantajelor fata de alte zone ale Timisoarei, iar preturile sunt cu cc 7-12% mai mari fata de alte cartirere din partea de Nord a orasului.
Confortul din aceste zone este de 100% confort I, doar in zona Matei Basarb vom gasi confortul I semi-decomandat cel regasit si in zona Lipovei si Aradului.
In zona Bucovina si Mircea cel Batran exista un confort I semi-decomandat care apare foarte rar la vanzare in Timisoara dar are un mare avantaj fata de clasicul de semi-decomandat, pentru ca se poate decomanda foarte usor. Iar suprafetele din aceste zone sunt clar vizibil mai mari, fapt pentru care aceste zone ajung fruntase in topul zonelor din Timisoara.
Chiar si modelele de confort I decomandat care le regasim in zonele anterioare sunt mai mari, aceste diferente se observa la camerele mai mari, baile si holurile mai largi, etc.
Vezi acest model de semi-decomandat din zona Bucovina si Mircea cel Batran
 

 

Dupa cum observati in schita suprafetele sunt mult mai mari fata de modelele anterioare, iar la acest model se poate decomanda prin construirea unui zid separator in forma de ‘L” intre intrarea in sufragerie ce comunica cel de-al-2-lea hol.
Trebuie sa mentionez ca acest model de apartament cu 2 camere este printre cele mai mari ca si sufrafata utila iar el se mai gaseste doar in ultimile zone construite de Stat din anii 90, cum ar fi:( Zona Steaua, Zona Odobescu, Zona Fabric, Zona Vladeasa, )
Un reper ce va ajuta sa identificati mai usor acest model este sa va uitati dupa blocurile ce au un balcon comun pe casa scarii la fiecare etaj, in acest fel poti fi sigur ca in acel bloc apartamentele au cea mai mare suprafata.
Iata si cateva strazi din aceste zone:
-Zona Matei Basarab (Str. Constantin Stere, Str.Invatatorului, Str.Aleea Hotinului, Str.Ion Inculet, Str.Soroca, Str.Matei Basarb, Str.Bucovinei, etc)
-Zona Bucovina ( A-urile si B-urile dar si Str.Pan Halipa, Str.Ioan Nistror, Str.Aleea Viilor, Str.Cernauti, Str. Iancu Flondor, Str.Munteniei etc)
-Zona Mircea cel Batran ( are nr. de blocuri si nume de strazi cum ar fi Str.M.Petru Domasneanu, Str.deportatii din Baragan, Str.Iancu Brezeanu, Str.Mircea cel Batran, Str.M. Spiru Blanaru etc)
 
Zona Circumvalatiunii
 
Acesta zona este amplasata tot in Nord dar mai spre centru, este recunoscuta datorita ca in aceasta zona sunt concentrae cele mai importante obiective ale orasului ( Iulius Mall, Centru Bancar, Piata Dacia, Biserica Dacia, majoritatea Hipermarketurilor etc), dar trebuie mentionat ca este si printre cele mai vechi constructii din Timisoara a anilor 70.
In aceasta zona predomina confortul II cu cc 88% din totalul de imobile, confortul I regasinduse doar in blocurile turn si doar cateva blocuri cu 4 etaje.
Confortul II cu 2 camere are doua suprafete usor de identificat ce se diferentiaza prin suprafata utila si amplasarea balconului sau a logiei.
Cel mai mic model fiind de aproximativ 36mp utili cu balcon la sufragerie iar cel mai mare are o suprafata utila de cc38mp cu balcon tip logie la dormitor. Diferenta mica dintre modele este clar vizibila la camere, iar baia, bucataria si holul raman etalon pentru acest confort indiferent de zona.
Acest model de confort II se mai regaseste in zonele Sagului, Girocului, Dambovita, Stadion,
Pretul la acest model de confort este mai ieftin cu pana la 15-20 % fata de confortul I.
In zona Circumvalatiunii pretul la confort II este mai mare cu 5-7% fata de zonele mai sus mentionate unde se mai regaseste acest confort.
 
In partea de sud a orasului vom incepe cu zona Sagului in care sunt concentrate mai multe cartiere.
Zona Sagului
In aceasta zona se regasesc toate conforturile posibile inclusiv confortul III care are o suprafata utila de 31mp fiind considerat cel mai mic confort, acest confort III nu are balcon iar baia si bucatarie sunt considerabil mai mici, iar intrarea in buctarie se face din camera.
Zona Sagului este recunoscuta pentru accesul facil si rapid catre Centru, Complex sau iesirea catre com. Sag. Mijloacele de transport circula foarte bine la un interval de timp scurt facilitand timpul de parcurgere la o destinatie din oras.
Zona Sagului a crescut in ultimii ani si datorita noului Mall de la iesire din zona dar si investitiei in infrastructura zonei.
Iata ce conforturi se regasesc in zona Sagului :
-Confortul I cc25% din care 50% semi-decomandat si 50% decomandat dar majoritatea se regasesc in blocurile Turn.
-Confortul II predomina zona cu cc54% dintre imobili fiind si cele mai multe oferte scoase la vanzare.
-Confortul III reprezinta cc21% din totaul de imobile din zona Sagului, acest confort are doua suprafete unul de 31mp care are baia mai mare cu vana si unul mai mic de cc27mp care are baia mult mai mica fiind doar cu dus. Acest model de confort III se regaseste in mare parte pe Str. Muzicescu, dar si Str. Sabinei, Str. Iederei, Str. Mures, Str.Raului etc.
-Trebuie mentionat si de zona Kiriac care este bine pozitionata in spate la blocurile Turn de pe artera Sagului vis-a-vis de cimitir.
In aceasta zona se regaseste doar confortul I cu 70% semi-decomandat si doar 30% decomandat, aici apar destul de rar oferte la vanzare si sunt cu cc5-7% mai scumpe fata de zona Sagului sau Dambovita.
-Urmeaza zona Dambovita care este delimitata de Sagului de linia de tramvai a lui 9 si alui 7, aceasta zona este cunoscuta si pentru cea mai mare piata (Piata Aurora sau Piata Flavia).
In acesta zona se regasesc conforturile I si II care sunt la egalitate cu 50 de procente.
-Zona Steaua este ultima din partea de sud spre iesirea inspre com Sag unde este aplasata pe partea dreapta la iesire din localitate ce se invecineaza cu al-2-lea Mall din Timisoara (Shoping City Timisoara).
Este recunoscuta pentru suprafetele mari ce se regasesc in zona la fel ca si in zonele Bucovina sau Mircea cel Batran fiind ultimile cinstruite de stat de dupa revolutie. Deci aici ne vom intalnii doar cu confortul I, semi si decomandat.
Aceste modele se mai regasesc in zona Steaua si in blocurile turn de pe artera Calea Sagului.
 
Preturile apartamentelor sunt usor mai mici fata de zona de Nord a orasului cu cc5-7%.
Zona Girocului
In aceasta zona se afla doua cartiere mai mici care ridica standardele confortului I, acestea sunt;
zona Plavat II si zona Vladeasa, dar vom revenii imediat la aceste doua cartiere.
In zona Girocului se regaseste confortul II care are o acoperire de cc 45% si confortul I semi-decomandat cu 30% cand confortul I decomandat se regaseste cu doar 25% din totalul de imobile.
Zona Girocului este recunoscuta pentru aplasarea Spitalului judetean si accesul facil catre zona Stadionului Dan Paltinisan. Preturile la apartamente in aceasta zona sunt la egalitate cu cele din zona Sagului.
-In zona Plavat II se regeseste doar confortul I decomandat si sunt modelele si suprafatele din zona Lipovei si Aradului doar ca anul constructiei este mai devreme in anii 80.
– In zona Vladeasa exista o mana de blocuri bine pozitionata in mijlocul zonei Girocului unde a fost construita un mini cartier cu suprafete mai mari fata de Plavat II sau Girocului fiind acelasi tip de confort din zona Bucovina sau Steaua.
In aceste doua zone apar foarte rar oferte cu 2 camere la vanzare iar preturile le depaseste pe cele din zona Girocului cu peste 10 procente.
Zona Soarelui
Ultima zona cea mai importanta din partea sud a orasului este Zona Soarelui unde se regaseste doar confortul I ( semi-decomandat 45% si decomandat 55%).
In aceasta zona modele la apartamentele cu 2 camere sunt aceleasi din zona Lipovei si Aradului.
Zona este mult mai aerisita si bine organizata fata de Girocului si Sagului la un loc, iar din acest puct de vedere si preturile sunt cu 5% mai mari fata de aceste zone.
In ultimii ani s-au construit blocuri noi si proiecte rezidentiale in aceasta zona si au urcat zona in topul preferintelor cumparatorilor.
Zona Fabric
Cu siguranta ati auzit de aceasta zona larga, care detine mai multe zone mai mici cum ar fi (zona St.Octavian.Iosif, zona Lunei, Zona Baba Dochia, Zona Timoc, sau zona Andrei Saguna )
aceste zone sunt cunoscute pentru blocurile si constructie inainte de revolutie din anii 90 cu suprafete mai generoase.
In aceste zone se regasesc aceleasi modele de apartamente ca si in zona Bucovina, Mircea cel batran dar si Steaua. deci ne vom intalnii doar cu confortul I .
Accesul in aceste zone este mai retras fata de mijloacele de transport sau de obiective principale ba chiar de hipermarketuri.
Preturile apartamentelor este la egalitate cu cele din partea de Nord a orasului.
Cu siguranta mai sunt zone importante de mentionat cum ar fi Zona Dorobanti, Zona Modern, Zona Complex sau Stadion… dar poate va ramane pe alta data, important este sa va faceti o idee cam ce modele si conforturi gasiti in cele mai importante zone din Timisoara.
 
Daca te intereseaza un anumit model de apartament din ce ti-am prezentat te rog sa ne contactezi si te vom ajuta sa gasesti oferta potrivita conform criterilor tale de cautare.
Cu siguranta exista si alte modele de apartamente ce nu le-am dezvaluit aici in acest articol dataorita faptului ca ar fi un articol foarte lung de citit si poate multi s-ar plictisii.
 
Daca sti si alte modele de apartamente cu 2 camere esti bine venit sa ne comunici niste planuri sau schite pentru a le putea face cunoscute cititorilor nostri.
Echipa Open House Imobiliare te sustine in proiectul tau imobiliar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Folosim cookies pentru a ne permite să înțelegem mai bine cum este utilizat site-ul. Continuând să utilizați acest site, dați acordul acestei politici. Clic pentru a afla mai multe.