fbpx
Sari la conținut

Află la ce Preț poți lista Proprietatea în Piată pentru a atrage cât mai mulți cumpărători.

Poate ai auzit și tu că piața imobiliară s-a domolit. Și nu punem la îndoială că numărul de cumpărători a scăzut. Cu siguranță ai auzit de noile norme de creditare impuse de BNR, ce va scădea numărul de cumpărători dornici de a achiziționa o proprietate prin accesarea unui credit. 

Poate nu ști sau poate că nu te-a interesat...dar și numărul tranzacților a scăzut în ultimile luni comparativ cu aceiași perioada a anului 2017 conform statisticelor.

 

În orice caz nu trebuie să te demoralizeze aceste aspecte, pentru că probabil te gândești...-Oare cum voi reuși să vând în piața imobiliară actuală cu toate aceste schimbări. 

 

Stai liniștit...azi te voi învăța cum să vinzi în timp util și să obții cel mai bun preț posibil pentru proprietatea ta. 

 

Majoritatea vânzătorilor își doresc să obțină cel mai mare preț din piață din vânzarea proprietății lor dar și în cel mai scurt timp posibil, pe de-altă parte cumpărătorii caută să achiziționeze o proprietatea la un preț cât mai convenabil nevoilor sale, într-un timp la fel de scurt ca și al vânzătorului.

 

Există totuși o armonie între cerere și ofertă unde cumpărătorul și vânzătorul se întâlnesc și cad la înțelegere benefic pentru fiecare parte...ca într-un business ”win-win”, unde sunt câștigate ambele părți.

 

Mulți vânzători se gândesc că dacă vor lista în piață proprietatea lor la un preț mult mai mare decât valoarea pieței, vor avea o marjă de negociere mai mare și vor obține un preț mai bun decât la ce oferă piața. Dar defapt ei nu știu că în acest fel își fac mai mult rău decât bine...și vor pierde atenția celor mai activi cumpărători din piață dar și perioada optimă de vânzare. Iată, cum acest grafic îți explică mai exact despre ce vorbesc.

 

 

Ca să înțelegi mai bine acest grafic, îți voi explica cum ”Noi” deseori le propunem clienților noștri vânzători pentru a obține cel mai bun preț în cel mai scurt timp posibil, mai ales dacă locuința lor permite acest lucru și are anumite avantaje, să listeze oferta un pic sub valoarea pieței iar acest lucru le va aduce un număr mare de cumpărători și cu siguranță câteva oferte concrete de cumpărare.

 

Poate te întrebi în acest moment...-Dacă ies pe piață cu locuința la un preț mai mic decât valoarea pieței, nu voi mai avea nici o marjă de negociere cu potențialii cumpărători. 

 

În acest caz îți spun din experiențele noastre, că dacă proprietatea este corect listată în piață la valoarea unde cererea este maximă pentru proprietate, în acest fel vânzătorul nu va mai trebuii să lupte cu cumpărătorul pentru o negociere asupra prețului. Ba chiar va avea mai mulți cumpărători care se vor lupta între ei pentru a obține proprietatea.

 

Prima impresie este totul atunci când ieși cu proprietatea pentru prima dată pe piață la vânzare. Studiile arată că primele două săptămâni pe piață sunt cele mai importante pentru a reuși a obține prețul maxim. În aceste două săptămâni proprietatea ta va fi expusă celor mai activi cumpărători din piață.

 

Dacă prețul este perceput ca fiind prea mare, vei pierde rapid acești potențiali cumpărători, și te vei trezii bazându-te doar pe puținii noi cumpărători ce vor apărea pe piață.

Piața este dinamică, iar prețul tău are o dată de expirare...Ai o singură șansă pentru a atrage atenția, asigură-te că prețul corect listat te va ajuta să ieși în față.

 

 

Sfatul nostru este să apelezi la o agenție imobiliară profesionistă ce te va ajuta să listezi oferta în piață exact acolo unde îți va aduce cei mai mulți cumpărători.

Studiile arată că vânzătorii ce aleg să vândă prin o agenție imobiliară au șansa să obțină un preț mult mai bun într-un timp mult mai scurt decât pe cont propriu. Dar tot în acest studiu ne arată că majoritatea proprietarilor cred că dacă ies pe piață singuri cu proprietatea lor vor salva niște bănuți cu comisionul plătit agenției. 

 

-Voi de ce părere sunteți? 

 

Echipa Open House Imobiliare te susține în proiectul tău imobiliar... 

 

Ai o proprietate de vânzare?...Solicită GRATUIT o evaluare pentru proprietatea TA și află prețul cu care poți ieși pe piață.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Folosim cookies pentru a ne permite să înțelegem mai bine cum este utilizat site-ul. Continuând să utilizați acest site, dați acordul acestei politici. Clic pentru a afla mai multe.