fbpx
Sari la conținut

5 pasi in alegerea corecta a unui agent imobiliar in 2018

Agentia imobiliara/agentul imobiliar sunt persoane juridice profesioniste in domeniul imobiliar care au la indemana toate resursele si siteme puse la punct pentru a te ajuta sa-ti duci la capat cu succes planul tau imobiliar.

 

De multe ori cumparatorul devine reticient in momentul in care trebuie sa decida daca colaboreaza sau nu cu o Agentie/Agent imobiliar, motivele sunt impartite, cum ar fi, au avut in trecut o experienta urata, influentarea negativa a unor prieteni sau membri din familie, frica de plata a unui comision prea mare, reputatia gresit interpretata de-a lungul anilor despre agentiile imobiliare.
In unele cazuri aveti dreptate, dar in ultimul timp, agentiile imobiliare si agentii imobiliari au devenit profesionisti, ce ofera servicii de calitate si pun pe primul plan nevoile clientilor sai, iar agentiile si agentii neprofesionisti au inceput sa dispara de pe piata.
 
Doar 5 pasi ai de facut pentru alegerea corecta a Agentia/Agentul imobiliar, care iti poate oferii valoare palanului tau imobiliar.
 
1. Agenti imobiliari care respecte CODUL ETIC.
La o prima intalnire cu un agent imobiliar sau o agentie imobiliara faceti o analiza vizuala si tine-ti cont de urmatoarele aspecte:
– Tinuta (in totdeauna una business sau tinuta smart-casual cu camasa si pantalon), timuta spune totul despre acel om, cat de atent este la detalii si cat de mult are grija sa fie aranjat sau curat. In acest fel va fi atent si cu clientii lui si la nevoile acestora, precum tinuta ca o poarta.
– Vocabularul. Agentul imobiliar profesionist va avea un vocabular bogat si plin de respect fata de clientul sau, va sti sa comunice si sa explice pe intelesul fiecaruia prezentare pietei sau imobilului din punte de vedere tehnic si va avea rabdarea necesara si iti va acorda consultanta de calitate pe tot parcursul colaborarii.
2. Experienta in domeniu.
– Este foarte imortant sa intrebati ce experienta are in domeniu si pe ce nisa te poata reprezenta cum ar fi, ( rezidentia ) vanzari/inchieiri imobile, ( comercial ) vanzari/inchirieri spatii comerciale sau birouri, ( investitii ) constructii, vanzari terenuri etc. Daca va spune ca se ocupa de toata cu siguranta nu le va putea controla pe bine pe toate si nu va putea sa iti ofere valoare proiectului tau imobiliar.
 
In unele cazuri o agentie imobiliare are cate 1,2 agenti specializati pe ficare nisa inparte care se dedica cu rigozitate pentru a controla cat mai bine aceste nise imobiliare, in acest caz vei fi incredintat agentului respectiv care se va ocupa de planul tau imobiliar.
3. Planul de marketing.
– Intreaba agentul sau agentia cu care vrei sa colaborezi ce plan de marketing sau promovare au, si cu ce strategie te poate ajuta in realizarea planului tau imobiliar.
O agentie sau agent profesionist va avea in totdeauna un acest gen de plan pentru ficare client in parte, (vanzator sau cumparator). In cazul tau ca si cumparator, iti va putea pune la dispozitie prin resursele lor interne, oferte care sa respecte criterile si nevoile tale, te va informa corect aspura evolutiei pietei si iti va oferii o statistica reala asupra zonei si imobilelor.
– Verifica prezenta lor in mediul online si pe retelele de socializare ( facebook, instagram, google+ , youtube, etc), detin sau nu un website unde se promoveaza, cu ce caanale de promovare lucreaza gen (imobiliare.ro, romimo, publi24, olx, etc) , in acest fel iti vei da seama daca au un buget alocat pentru marketing.
 
4. Recomandari externe.
– Este important sa afli ce recomandari are, cu cine colaboreaza si ce fosti clienti au colaborat cu ei. O agengie/agent imobiliar colaboreaza cu notari, avocati, juristi, constructori, Ingineri energetici, evaluatori etc. Cu siguranta vei gasi o legatura dintre toti acestia care va putea sa-ti comfirme seriozitatea lor. Daca nu cunosti pe nici unul, poate un fost client de-al lor iti va suna cunoscut.
 
5. Comisionul perceput.
– Stabileste de la inceput cu ce comision vei lucra cu ei pentru serviciile oferite si asigura-te ca sunt profesionisti prin semnarea unui contract de intermediere imobiliara. de regula comisionul perceput de agentii este in fuctie de nevoile si criterile ficarui client in parte, deacea este si negociabil. Impreuna cu ei vei stabilii si comisionul de intermediere dupa ce le vei da toate datele despre planul tau imobiliar. Iar noi avem o vorba ” Daca crezi ca angajarea unui profesionist este costisitoare, asteapta pana angajezi un amator”.
 
Echipa Open House Imobiliare este specializata in marketing, managemet si administrarea imobilelor care este acreditata de UNAI si respecta codul etic al agentilor imobiliari, iar daca esti in cautarea unui agent imobiliar care sa te ajute in realizarea planului tau imobiliar, te rugam sa ne contactezi si iti vom oferii servicii imobiliare de calitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Folosim cookies pentru a ne permite să înțelegem mai bine cum este utilizat site-ul. Continuând să utilizați acest site, dați acordul acestei politici. Clic pentru a afla mai multe.