fbpx
Sari la conținut

4 strategii de luat în calcul în 2019 într-o piață imobiliară în plină schimbare la nivel Mondial.

Știm deja că nu este vorba de o criză imobiliară comform datelor și studilor realizate la nivel Național și Mondial, dar totuși simțim cu toții o schimbare a pieței imobiliare, iar începutul de an 2019 aduce incertitudine în casele Românilor. Nu va fi cazul dacă iei în calcul aceste 4 stategii ce te vor ajuta să ai un 2019 grozav pe plan imobiliar.          

Am discutat și am analizat în articolele anterioare de ce nu se preconizează o nouă criză imobiliară (vezi aici articol), deci nu am să vorbesc despre asta, dar am să va spun totuși că aceste schimbări ale pieței se simte atât în Europa cât și în America.

 

La nivel de Europa această schimbare vine din partea Brexit-ului ce are ca efect direct asupra statelor membre ce afectează industria imobiliară, efectele vizibile se regăsesc în piața din Anglia. Iar la polul opus unde se pare că este cea mai căutată piață de către investitori este cea din Germania.

 

Americanii vorbesc despre resuscitarea pieței și normalizarea ei ”We already know the market is changing, for the “normal market”. Și totuși fiind conștienți de acest lucru nu încearcă să creeze o panică printre oameni, ci mai degrabă educarea populației pentru a depășii acest moment normal. ”The world is changing and you better change with it”.

Și iată totuși ce trebuie să iei în calcul pentru a avea un an 2019 grozav pe plan imobiliar, în această perioadă de ”stabilizare a pieței” nu a crizei. 

 

Află aici o strategie pe care o poți aplica imediat pentru imobilul tău : ( Află la ce Preț poți lista Proprietatea în Piață pentru a atrage cât mai mulți cumpărători )

 

1. Conștietizează și acționează

 

Primul nostru sfat este să nu te lași influențat de terțe peroane, rude sau prieteni cu privire la criza imobiliară, pentru că acest lucru te va impiedica să iei o decizie corectă în scopul tău imobiliar. Trebuie să iei ca atare această schimbare și să profiți totuși de această ocazie pentru că este o perioadă bună pentru achiziție căt și pentru vânzare. Este normal ca încontinuare să auzi despre criză atât în media cât și online, dar gândește-te că este doar o speculă pentru samsarii și speculanții ce caută să profite la maxim de acest haos inutil.

 

2.Adaptare și implementare 

Fie că cauți să cumperi o proprietate sau vrei să vinzi, va trebuii să te adaptezi rapid pieței pentru a depăși cu succes acest proces de schimbare. În cazul unui proprietar ce caută să vândă o proprietate, va trebuii să facă un compromis asupra prețului final sau să aducă un plus de valoare proprietății pentru a atrage oferte de cumpărare. În cazul cumpărătorului sugerăm să își stabilească bine criterile de căutare și să aibe obiective reale bine definite, fără să abereze inutil în privința achiziției.

 

3.Prospectare și colaborare 

Prospectarea este un pas important atat pentru vânzător cât și pentru cumpărător, înainte de orice acțiune imobiliară este bine să studiem piața imobiliară, atât cererea căt și oferta, iar cel mai bine acest lucru o fac specialiștii în imobiliare (agenții și agențiile imobiliare) ce au la dispoziție instrumente ce îi ajută în acest fel. Deci ia în calcul colaborarea cu un profesionist imobiliar, cu siguranță vei avea de câștigat.

 

4. Meditare și focusare

Stim prea bine că ești implicat emoțional în planul tău imobiliar iar acest lucru te stresează mai ales cu aceste schimbări în piață, cu siguranță o să ai momente de frustrare, momente de stres sau o să fi abătut de la scopul tău, ce îți sugerez este să ai în vedere aceste 4 lucruri ce le poți implementa imediat și te vor ajuta să scapi de aceste momente emoționale. (Meditează, Exercițiu zilnic, O dietă sănătoasă, Somnul minim recomandat).

 

Sper că te-au ajutat aceste sfaturi, și acum că ai citit acest articol vei vedea cu alți ochi aceste schimbări ale pieței imobiliare, iar dacă esti curios să afli mai multe sau ai în plan în 2019 să achiziționezi sau să vinzi o proprietate echipa Open House Imobiliare te susține în proiectul tău imobiliar.

 

Află de ce trebuie să fim atenți la acest fenomen de creștere în 2019Atenție! Crește perioada medie de tranzacționare a unei proprietăți nou listată în piață ! Află cum îmbunătățim acest aspect. ) 

 

 

Te găndețti să vinzi în 2019, aplică aici și află valoarea reală a proprietății tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Folosim cookies pentru a ne permite să înțelegem mai bine cum este utilizat site-ul. Continuând să utilizați acest site, dați acordul acestei politici. Clic pentru a afla mai multe.