fbpx
Sari la conținut

3 Întrebări pe care trebuie să ți pui înainte de a cumpăra o Locuință !

Ne confruntăm des cu această problemă...”Cumpărătorii nu știu de ce vor să achiziționeze o Locuință” . Și am decis să venim în ajutorul lor cu 3 întrebări pe care trebuie să se întrebe înainte de a face o achiziție imobiliară.

Dacă te afli în postura și ești în punctul în care te gândești sau faci dezbateri cu familia și prietenii pentru a achiziționa o locuință?, probabil vei primii o grămadă de sfaturi și gânduri din partea lor...Este probabil ca ”EI” să nu fie în deplină cunoștință a nevoilor tale, și a ceea ce se întâmplă în prezent pe piața imobiliară.

 

Datele noastre interne ne arată că cc36% dintre cumpărătorii ce ne calcă pragul, și trec printr-un set de întrebări pentru a le determina motivația lor de a cumpăra o locuință, NU știu inițial de ce vor să facă această achiziție, NU știu cum arată și unde să fie Locuința unde vor urma să petreacă o mare bună parte din viață, iar pentru unii chiar toată viața.

 

Puneți-vă aceste 3 întrebări înainte de a începe căutările în ”Jungla imobiliară” , te vor ajuta să determini dacă ești motivat și pregătit să faci această următoare achiziție.

 

1. De ce trebuie neapărat să cumpăr o Locuință ? 

 

Aceasta este defapt cea mai importantă întrebare la care trebuie să ai un răspuns pentru a merge mai departe în procesul de cumpărare.Uită de bani sau finanțare pentru un minut și întreabă-te de ce te gândești să cumperi o locuință? Pentru majoritatea nu au nici o legătura cu banii sau finanțarea .

 

Ce semnifică pentru tine cumpărarea unei Locuințe?...Ce beneficii non-financiare vei obține Tu și familia TA prin deținerea unei Locuințe?

Răspunsul la această întrebare ar trebuii să fie cel mai important motiv pentru care decizi să faci o achiziție imobiliară.

 

Iată câteva răspunsuri motivate de cumpărarea unei Locuințe:  

  • Un spațiu mai mare pentru mine și familie, ne va ajuta să fim mai fericiți.
  • Un loc bun pentru a crește copii și a le oferii o educație bună.
  • O locație în apropierea locului de muncă mă va ajuta să îmi dezvolt cariera.

 

2. Pot sau îmi permit să cumpăr o Locuință?

 

Una este să vrei și să îți dorești să cumperi o locuință și alta este să poți și să îți permiți să achiziționezi ”UNA”. Să nu mă înțelegeți greșit...este bine să îți dorești, pentru că de la dorință pleacă și motivația TA de a cumpăra o locuință, însă dorința nu este deajuns pentru a o și cumpăra.

 

Aici majoritatea cumpărătorilor ar trebuii să petreacă mai mult timp cugetat înainte de a trece la fapte, tentația este mare și promițătoare pe termen scurt, pe termen lung viziunea începe să dispară sau inexistentă. Este un efort financiar pentru mine sau familia mea această achiziție?...Am confortul financiar pe termen lung după achiziția Locuinței? 

 

Am observat că această întrebare este neglijată de majoritatea cumpărătorilor, și este importantă de a fi clarificată înainte de a face pasul spre achiziție.Totuși sunt dispuși să facă compromisuri și eforturi pe loc, pentru o achiziție și nu se planifică financiar pe termen lung. Rezultatul pe termen lung poate fi eșec total.

 

Răspunsul la această întrebare ar trebuii să sune cam așa:

  • Îmi permit să fac această achiziție fără să neglijez confortul financiar al familiei.
  • Pe termen lung sunt protejat de efortul actual financiar și am o susținere solidă din partea familiei.
  • Îmi permit să susțin pe termen lung finanțarea locuinței indiferent de evoluția mea financiară. 

 

3. Cunosc suficient de bine piața imobiliară încât să iau cea mai bună decizie de unul singur?

 

Insist mult pe această întrebare să vă întrebați de Zeci...Sute...de ori înainte de intra în procesul de cumpărare a unei proprietăți.

Sunt foarte multe necunoscute în acest proces pe care răspunsuri nu le găsești pe google sau la prieteni. Achiziția unei Locuințe poate fi un ”full time job” iar asta ar însemna să neglijezi ”jobul” tău adevărat,...poate ai și o familie cea ce înseamnă că după ce termini cu primul ”job” ajungi acasă la al-doi-lea ”job” de care nu te poți lipsi. 

 

Pune-ți această întrebare, și o poți lua în considerare atunci când nu ai o expertiză aprofundată despre piața imobiliară și nici experiența necesară acest domeniu. 

 

  • Sunt sigur pe mine însămi că voi face cea mai bună achiziție imobiliară 
  • Cunosc și stăpânesc foarte bine acest segment de piață datorită experienței mele în domeniu
  • Sunt Reprezentat de un agent Imobiliar Profesionist ce îmi cunoaște și apără interesul meu propriu

 

În concluzie ori cât de pregătit te consideri pentru a face o achiziție imobiliară, este de recomandat să apelezi la un agent imobiliar profesionist ce lucrează în reprezentarea cumpărătorului, fiind direct implicat emoțional în tranzacție nu vei reuși să tratezi nici o dată situația și tensiunea ce se crează inevitabil în jurul tău, la fel ca un profesionist ce o face zilnic din pasiune. 

 

 

 

 Citește mai departe Reprezentarea Imobiliară , cu siguranță vei înțelege mult mai bine rolul Agentului Imobiliar Profesionist.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Folosim cookies pentru a ne permite să înțelegem mai bine cum este utilizat site-ul. Continuând să utilizați acest site, dați acordul acestei politici. Clic pentru a afla mai multe.